Vi termograferer ledningsnettet fra en drone

11. november 2019

Vi termograferer ledningsnettet for at konstatere om der er nogen lækager. Tidligere er det foregået med bil men igen i år vil man kunne opleve en drone der flyver rundt i vores forsyningsområde og tager termiske billeder af ledningsnettet. Vi forventer at dronen vil komme til at flyve i november og december måned i tidsrummet kl. 23.00 til 06.00. Dronen flyver i 80-120 meters højde.

Termograferingen skal foregå om vinteren, hvor det er koldt og varmeudstråling fra ledningsnettet meget tydeligt kan ses på termiske billeder.

Droneflyvningen sker med et termisk kamera, det vil sige et kamera, som kun viser varmeforskelle på genstande, altså ingen almindelige filmoptagelser, hvor personer eller aktiviteter kan genkendes.

Næstved Fjernvarme taber ca. 18% af energiforbruget i ledningsnettet. Søgning efter lækager skal dels bruges til at nedbringe ledningstabet og dels opretholde en stor forsyningssikkerhed da vi også bruger lækagesøgning til udpegning af rørstrækninger, hvor der skal foretages forebyggende vedligeholdelsesarbejder ("tæt på" lækager).